Politică

CALARASI: Fostul PEDELIST si actual PESEDIST, Valentin EMANOIL, UNS de DRAGULIN Manager la Spitalul OLTENITA dupa ce a fost UNS de ILIUTA Manager la SPITALUL Calarasi !

Valentin Emanoil: Doamna senator Pațurcă este singurul parlamentar călărăşean care s-a implicat în soluționarea problemelor curente ale spitalului

La un an de la preluarea mandatului de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, Valentin Emanoil a trecut în revistă pentru  principalele provocări pe care le-a traversat în această perioadă evidenţiind şi principalele obiective realizate. „Preluarea funcției de manager al SJU Călărași în urmă cu un an a fost o provocare dificilă, atât prin prisma responsabilității pe care aceasta o implică, cât şi a așteptărilor din partea comunității, a conducerii Consiliului Judeţean și a personalului angajat al spitalului. Spitalul județean este unul dintre principalii angajatori ai județului, cu un număr de 737 de angajați din cele 970 de posturi disponibile. În decursul acestor 12 luni am reușit să cunosc în detaliu problemele din cadrul spitalului, fiind evidentă necesitatea demarării unor activităţi concrete pentru creşterea calităţii serviciilor medicale oferite şi a eficacităţii la nivelul tuturor sectoarelor de activitate din cadrul spitalului.” a spus Valentin Emanoil care a continuat “După cum știți am reușit să consolidăm echipa managerială, au fost ocupate prin concurs posturile de director medical, financiar-contabil, sef serviciu achiziţii, precum și postul de șef serviciu RUNOS, urmează să fie scos la concurs postul de director de îngrijri și apoi vom organiza concurs pentru ocuparea funcțiilor de șef de secție și asistent șef. Una dintre cele mai imperioase probleme cu care se confruntă spitalul este în continuare deficitul de medici, mai ales în următoarele specialități: UPU, cardiologie, nefrologie, neurologie, urologie, ATI, pediatrie. Posturile vacante sunt scoase periodic la concurs, în actuala sesiune s-au înscris la concurs 2 medici oncologi, 1 medic nefrolog, 1 medic diabetolog, 1 medic geriatru, și s-a alăturat echipei noastre 1 medic specialist medicină de laborator.

Am beneficiat în tot acest timp de sprijinul Consiliului Județean care participă la finanţarea unor cheltuieli de administrare şi funcţionare, reparaţii, dotări cu echipamente şi aparatură medicală.

Am depus împreună cu compartimentul de dezvoltare din cadrul CJ un proiect prin fonduri europene care vizează anveloparea și izolarea corpurilor A, B, C și D, proiect care urmează să fie analizat după data de 19 august și are șanse foarte mari să fie aprobat. În decembrie 2017 s-a finalizat amenajarea noului bloc operator cu 7 săli de operație, urmând ca până la sfărșitul anului să obtinem finantare pentru dotarea noului bloc operator cu echipamente și aparatură medicală.”

 

“O prezenţă constantă alături de echipa noastră a fost doamna senator Roxana Paţurcă”

Managerul SJUC, Valentin Emanoil, a susţinut de asemnea, că un rol important în buna desfăşurare a activităţii curente a spitalului l-a avut senatorul PSD Călăraşi, Roxana Paţurcă. De altfel, parlamentarul social – democrat a anunţat încă de la obţinerea mandatului de senator că sănătatea şi învăţământul vor fi cele două mari sectoare cărora le va acorda o importanţă aparte în actualul exerciţiu parlamentar. “O prezență constantă alături de echipa noastră a fost doamna senator, Roxana Pațurcă, singurul parlamentar din județul Călărași care s-a implicat în identificarea și soluționarea problemelor curente ale spitalului. Unul dintre proiectele de suflet ale doamnei senator este legat de programul național de diabet. La nivelul spitalului nostru capacitatea compartimentului de diabet era insuficientă față de nevoile reale ale populației și în plus structura organizatorică de la momentul la care am preluat conducerea spitalului nu permitea internarea copiilor cu diabet zaharat tip 1, acești copii fiind nevoiți să fie evaluați periodic în spitalele de specialitate din București.

Doamna senator a facilitat vizita doamnei ministru Sorina Pintea în spitalul nostru, care ne-a oferit soluțiile pentru modificările necesare de structură organizatorică a spitalului, atât pentru compartimentul de diabet cât și pentru înființarea compartimentului de nefrologie. În decursul acestei săptămâni vor fi funcționale atât compartimentul de diabet cu noua structură, cât și compartimentul de nefrologie, prin care se va derula la nivelul spitalului Programul Național de Nefrologie.

Analizând împreună cu doamna senator Roxana Pațurcă și cu dr Enache Georgiana, medicul diabetolog al spitalului, funcționarea programului național de diabet, i-am prezentat doamnei senator necesitatea monitorizării tratamentului insulinic administrat prin pompă de insulina folosind sistemul de monitorizare glicemică continuă pentru copiii cu diabet zaharat tip 1. Utilizarea sistemelor de monitorizare continuă a glicemiei în cazul copiilor permite prevenirea episoadelor de hipoglicemie severă. Doamna senator i-a prezentat doamnei ministru această propunere, care a fost analizată în comisiile de specialitate din cadrul ministerului, și se preconizează că până la sfârșitul  acestui an senzorii de monitorizare glicemică continuă vor fi decontati de către stat prin programul național de diabet.” a susţinut Valentin Emanoil care a conchis “ Sunt onorat de această prezenţă constantă a doamnei senator în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Dr Pompei Samarian Călăraşi, instituţie extrem de importantă pentru comunitate, care se interesează în fiecare săptămână de situația spitalului, ne consultăm împreună, comunicăm de fiecare dată pentru fiecare problemă complexă și căutăm soluții pentru rezolvarea problemelor curente ale spitalului, în sprijinul pacienților și al comunității călărășene. Suntem preocupați continuu de creșterea calității serviciilor medicale oferite de către spitalul nostru, și facem eforturi să oferim servicii medicale care să corespundă cerințelor și nevoilor pacienților noștri.”

 

 

Bataie de joc:  Dragulin Numește manager de spital Covid un fost vânzător de făină

“EU NU L-AM CUNOSCUT DECÂT AȘA, DIN ZIARE. NICI NU-L CUNOȘTEAM. E ADUS AȘA, CĂ CICĂ NE AJUTĂ, CĂ ARE RELAȚII CU DOCTORII. EL ESTE LA CABINETUL VICEPRIMARILOR.”

Viorel Ivanciu, viceprimar al municipiului Călărași și președintele Organizației municipale Călărași a Partidului Național Liberal, ne declară că Valentin Emanoil a ajuns angajat, în cursul lunii februarie, în cadrul Primăriei Călărași, pe postul de consilier la cabinetul viceprimarilor, la propunerea primarului Daniel Ștefan Drăgulin, acesta ocupând și funcția de președinte al Organizației județene a Partidului Național Liberal.

“NOUL COD ADMINISTRATIV NE OFEREA POSIBILITATEA SĂ ANGAJĂM, PE POSTUL DE CONSILIER, DOUĂ PERSOANE, LA CABINETUL VICEPRIMARILOR”.

Dragoș Coman, fost viceprimar al municipiului Călărași, în prezent secretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, își amintește că, până să plece din Primăria Călărași, a purtat o discuție pe acest subiect. “Da, am discutat dacă și pe cine să angajăm pe aceste posturi de consilieri. Am avut o discuție pe tema asta și cu viceprimarul Ivanciu, dar și cu primarul Drăgulin. Primarul a spus că nu are sens să se mai facă angajări câtă vreme schema de personal era deja supraîncărcată. Nu mai știu ce s-a întâmplat.”

Pe acest post a fost angajat, în ciuda schemei de personal supraîncărcate, din cadrul Primăriei Călărași, Valentin Emanoil. Emanoil, cunoscut drept vânzător de făină, prin Agricola SRL Călărași, dar și drept om de casă al președintelui Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a fost managerul Spitalului Județean de Urgență Călărași, în perioada mai 2017 – februarie 2020.

A ocupat acest post în baza unui plan de manement plagiat din Bogdan Zidaru, fost aspirant la funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Călărași.

Valentin Emanoil a urmat, în perioada 2004 – 2007, cursurile celebrei universități Spiru Haret, secția Finanțe-Bănci. La acel moment, Universitatea Spiru Haret, cunoscută drept Fabrica de Dipome sau Dipoma de la Bancomat, era autorizată să funcționeze provizoriu, atât la cursurile de zi, cât și în cadrul formei de învățământ la distanță, conform HG 1609/2004. Pe baza acestor pretinse studii, Valentin Emanoil se prezintă drept economist.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a primit, pe un bilețel, în cursul zilei de joi, 30 aprilie, în urma unei vizite efectuate la Călărași, numele persoanelor care ar trebui să ocupe, începând cu data de 4.05.2020, posturile de manageri pentru spitalele din Călărași și Oltenița. Declarația e făcută de Nicolae Dumitru, suprefect al județului.

“NU ÎNȚELEG DE UNDE PÂNĂ UNDE ĂSTA CARE A FOST DIRECTOR LA SPITAL, LA CĂLĂRAȘI, PE CARE, DIN CÂTE ȘTIU, ILIUȚĂ L-A DAT AFARĂ, AJUNGE ACUMA SĂ FIE NUMIT DIRECTOR LA OLTENIȚA. CE SĂ CAUTE LA OLTENIȚA, NU-MI DAU SEAMA!… CE TREABĂ ARE EL CU OLTENIȚA? N-A CRESCUT ȘI NU S-A NĂSCUT ACOLO, SĂ ZICI CĂ-L ȘTIE LUMEA SAU CĂ EL CUNOAȘTE LUMEA DE-ACOLO! VĂ ROG SĂ-L SUNAȚI PE DOMNUL PREȘEDINTE, PE DOMNUL DRĂGULIN, ȘI ÎNTREBAȚI-L CARE SUNT CALITĂȚILE ACESTUI INDIVID CARE ESTE PROPUS DREPT MANAGER, PENTRU SPITALUL DIN OLTENIȚA”, A FOST REACȚIA SENATORULUI LIBERAL RĂDUCU FILIPESCU.

“La Oltenița, nu trebuie să fie cineva din interior. A fost la Spitalul Călărași. E un om neutru, care vine să echilibreze un pic zona. Nu e decât pentru perioada asta”, a declarat liderul Organizației județene Călărași a Partidului Național Liberal, Daniel Ștefan Drăgulin. Nicolae Dumitru, subprefect al județului, ne confirmă că ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a avut o discuție pe tema schimbării managerilor spitalelor din Călărași și Oltenița în cabinetul primarului municipiului Călărași. “Nelu Tătaru nu a fost la Prefectura Călărași, atât pot să vă spun. I s-a dat o listă cu numele acelora care trebuie puși manageri, la Călărași și Oltenița”. Nicolae Dumitru nu știe cine a întocmit respectiva listă.

Prin Ordinul 623, din 15 aprilie 2020, emis de Ministerul Sănătății, Spitalul Municipal Oltenița a fost trecut pe lista cu spitalele de suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2. Prefectul Județului, Marian Stoica, afirmă că nu a văzut nici o listă. “Nu am cunoștință de așa ceva.” Deși este președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, Marian Stoica spune că nu are habar cine este Valentin Emanoil, propunerea liberalilor pentru funcția de manager al Spitalului Municipal Oltenița, unitate încadrată drept spital de suport pentru pacienții Covid19. “Nu știu cine este acest om”. Spune că s-au făcut propuneri, pentru numirea unui nou manager la Spitalul Municipal Oltenița, de mai bine de două săptămâni.

Întrebat ce competențe are Emanoil Valentin pentru a ocupa un astfel de post, reacția liderului liberal călărășean Daniel Ștefan Drăgulin, a fost una halucinantă. Acesta s-a arătat extrem de deranjat de o astfel de întrebare:

  • E sâmbătă după-amiază, vorbim luni, stăm de vorbă oficial, nu acum. Vorbim luni, cum este corect și legal.
  • Mii de scuze că v-am deranjat sâmbăta, după-amiaza.
  • Ei, pe dracu! Pentru mine, e o zi de muncă. Pentru că și astăzi am fost la muncă.
  • Bine! Mii de scuze!

Valentin Barbu, vicepreședinte al Consiliului Județean Călărași, cel care are în atribuții și supravegherea Spitalului Județean de Urgență Călărași, acesta având și calitatea de secretar general al Organizației județene Călărași a Partidului Național Liberal, e tranșant:

“SINGURUL LUCRU PE CARE VI-L POT SPUNE E CĂ VALENTIN EMANOIL NU E PROPUNEREA MEA. ADICĂ DACĂ M-AR FI ÎNTREBAT CINEVA, NU L-AȘ FI RECOMANDAT… DACĂ MĂ ÎNTREBAȚI PE MINE, EU VĂ SPUN CĂ NU ERA NICI O PROBLEMĂ SĂ NU FIE NUMIT ACOLO. ERAU SOLUȚII MAI BUNE”.

Valentin Emanoil nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere. La acest moment, încercăm să obținem și o reacție a ministrului Sănătății, Nelu Tătaru. În plus, în cadrul Organizației județene Călărași a Partidului Național Liberal se vehiculează, în anumite medii, că numirile în funcțiile publice se fac pe baza obținerii unor foloase de ordin material, obicei practicat, cu succes, de foștii lideri călărășeni ai defunctului Partid Democrat Liberal

 

Informat despre această situație absolut scandaloasă, în care urmează, la un spital suport Covid, să fie numit drept manager un absolvent de Spiru Haret, premierul Ludovic Orban, și domnia sa deranjat de redacția noastră tot în week-end, a avut următoarea reacție:

 

 

“Voi vorbi cu ministrul Tătaru. Eu habar nu am, chiar nu știu. Dar mă văd de două-trei ori pe săptămână și mai discutăm așa, pe chestiuni… Așa, eu nu m-am băgat pe numirile de manageri. I-am spus să numească oameni de calitate acolo unde e necesar. Deci problema e la spitalul de Oltenița. Bine-bine!

 

Dorești să adaugi un comentariu?

Your email address will not be published.

Alte articole apreciate de cititori