Politică

Visuri de Campanie: De vorba cu CANDIDATII pentru VOTURI prin PADURI si CANALE !

Votul are preț mare. Trebuie să-l alegi pe cel care să facă treabă, dar nu pe cel care fură”

La sfârșit de an , datorită vizitei marelui boss penelist Gonzales, se încinge lupta pentru candidatul la primarie. Pentru ca inca nu s-a mâncat fasolea cu ciolan, purceaua ,iar popa n-a venit cu busuiocul de Sf.Ion pentru Sf. Valentin  sa- l stropeasca pe Sf Florin de sfânta zi a florilor cand incepe campania lui Oby , marele PNL sta in 3 candidati(F.D.-D.O-V.B.)
Cine nu intelege sa se împace cu spiritul singurătății, ca de, nici eu nu prea inteleg ce inteleg altii ce stiu eu

Mai mulți analiști și experți sunt de părere că alegerile  locale de anul viitor sunt importante, pentru că ele vor fi un test pentru noua guvernare. Și președintii  de partide susțin că un aspect important al acestui scrutin electoral este ca lupta pentru Primărie să nu ducă la destrămarea coaliției formate de Filipescu vs Iliuta . Despre miza alegerilor locale vorbim la acest sfârșit de săptămână.

“Votul are preț mare. Trebuie să-l alegi pe cel care să facă treabă, dar nu pe cel care fură”

Campania electorală este în toi și toți cei care au dorit să se implice în administrația publică prin ocuparea unei funcții de primar sau consilier vor cere votul . În cursa electorală s-au înscris mulți candidați pentru primării, însă numai o parte dintre ei au cu adevărat șanse de câștig, mai ales că alegerile locale diferă de cele parlamentare, când  fundulenii votează  pe bani  si nu  partidul sau  persoana, sunt de părere oamenii cu care am discutat la  colțurile străzilor bine păzite si noaptea. Cetatenii mi-au spus că să fii primar înseamnă să fii respectat de oameni, să fii salutat de toți, de la vlădică la opincă, să fii bine primit și să fii primul informat în legătură cu evenimentele comunității. Alții se gândesc la primar ca la un liant între comunitatea locală și cea centrală de la care poate obține fonduri. Cine merită totuși să ajungă primar?

– „Noi avem un primar foarte bun. De când trăiesc, am 105 ani, niciodată n-am avut așa primar, într-un așa scurt timp să facă atâtea lucruri câte a făcut el în oras.”

Contracandidat(dacă va mai fi): Dar ce a făcut?

– „Avem drumuri bune. El e un om înțelegător, e credincios, e om bravo chiar. Și-i mulțumim d-lui că el are grijă de oameni și el nu se gândește la avere, la bani; ce face, ce drege îi bravo lui – și drumuri ne-a făcut, și cărări, și prin toate colțurile, și îi cu oamenii…”

 Dar Dvs. știți câte buletine o să aveți în ziua alegerilor?

– „Câte buletine trebuie să avem? Da’ nici nu știu, spuneți-ne, ca noi să știm.”

 O să aveți buletinul care îl alegeți pe primar, pe consilierul local , pe consilierul  județean si pe președintele judetului

– „Aha, îi clar.”

4  buletine.

– „Eu îs pentru primarul nostru , că avem un domn fainîi.”

Cum îi zice?

– Nu stiu, se aude ca, nu va mai fi el, ci băiatul, băiat bun , il sustine si fostul director de la drumuri , si pana la urma il sustin si eu

 Dar în general la locale contează omul sau partidul?

– „Contează și omul, și partidul. Dacă-s oameni cumsecade, pentru omul sărac, iaca, n-avem băi, n-avem ospătării pentru săraci, s-au strâns numai bogătașii și trăiesc și se stăruie pe aiști săraci tot să-i înghesuiască, să le dea terenurile promise, asa cum nu mi-a dat mie aia 500 m din spate , să-i amăgească. Iaca, ar trebui să se gândească la lume, la săraci.”

Știți câte buletine veți avea în mână în ziua alegerilor?

– „Nu, nu! Eu îmi închipui că noi numai primarul trebuie să alegem. Așa, da?”

Primarul, consilierii locali…

– „Și consilierii locali încă? Ei, nu știu, dacă vă spun drept că eu nu prea cu politica și nu primesc gazete…”Dar sunt consilieri de 20 de ani care au luat banii degeaba, unii nici nu stiu sa vorbeasca iar alții dacă știu tin limba la primar.

 Și consilierii județeni?

– „Oho-ho-ho, trei buletine trebuie să avem, da? Și-n buletinul cela, de-o pildă, că iaca eu nu știu cine-s candidații la noi. Îi greu de decis așa întrebări, mai înainte era unul și era ușor, dar amu, știți, pun așa o listă mare, când te duci ți se fac ochii pătrați și nu știi pe cine să-l alegi. Noi am ales doi: unul gras din PSD si i-a tras  cineva mandatul pentru ca n-avea loc în sala  si altul care se duce la puscarie pentru ca a tras 1.800.000 EURO de la o instituție si Dragulin l a lăsat în funcție si el e trimis in judecata pentru corupție și cu 12 imobile sub sechestru , asa i dle Ben OVI?

Revenim după fasolea cu ciolan si va spunem totul despre toate partidele

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Mulţi vorbitori de limba română ezită când este vorba de a alege, pentru diverse contexte, una dintre formele de plural ale substantivului vis – vise sau visuriInternetul, de asemenea, abundă in formulări care trădează utilizarea “la întâmplare”a uneia sau alteia dintre variante: “De-a lungul istoriei, în multe culturi, visurile au fost atribuite supranaturalului. Unii sunt de părere că lumea onirică este la fel de reală ca şi lumea conştientului” (wol.jw.org), “Am de mai bine de trei ani coșmaruri legate de apă… De multe ori sunt același visuri şi le am constant” (lenormand.ro), “Luna, când e nouă, te doare capul, te ameţeşte, ai visuri multe şi nu e omul sănătos”(books.google.ro), Visuri multe, colorate, şi un îngeraş la noapte să te apere!” (fete şi băieţi.ro) etc.

Trebuie ştiut că, în cazul substantivului vis, ambele forme de plural – vise, visuri – sunt corecte, dar sensul lor s-a specializat. Mai exact, varianta vise se utilizează când este vorba de imagini și procese psihice din timpul somnului, în timp ce pluralul visuri se referă la: iluzii, aspiraţii, dorinţe arzătoare, reverii, meditaţii etc. (DEX).

Aşadar, se poate spune corect, de exemplu: Somn uşor, vise plăcute!/Am constatat că unele vise se repetă şi am încercat să le descifrez semnificaţia/O carte de vise ar putea fi interesantă pentru a afla ce simbolizează unele imagini din timpul somnului etc., dar Visurile din adolescenţă ar putea deveni realitate/Nu înceta să crezi în visuriletale!/Copiii trebuie ajutaţi să îşi împlinească visurile etc.

 

Dorești să adaugi un comentariu?

Your email address will not be published.

Alte articole apreciate de cititori