Politică

ALDE/BALUTA Ion a fost Nominalizat CONSILIER Judetean in locul lui SERBAN Jenel !

Joi după-amiază în sala de şedinţe a Primăriei Municipiului Olteniţa a avut loc o şedinţă de lucru a Delegaţiei Permanente şi a Biroului Politic Judeţean al organizaţiei judeţene ALDE Călăraşi, prezidată de liderul interimar, Laurenţiu State.

Pe ordinea de zi s-au aflat câteva puncte „arzătoare” cu privire la retragerea sprijinului politic al unor aleşi locali.

Întrucât după demisia prezentată luna trecută, din partid, de Jenel Şerban, locul acestuia de consilier judeţean a devenit vacant. În şedinţa de joi s-a decis prin votul celor 33 de delegaţi prezenţi (32 de voturi pentru şi 1 împotrivă) ca locul acestuia să fie luat de Ion Băluţă (Fundulea), nu înainte de a se vota pentru excluderea din partid a lui Emerich Kovacs (Lehliu Gară), aflat pe loc eligibil. Acestuia i s-a reproşat lipsa de implicare în derularea activităţilor politice din 2016 şi până în prezent. Cel mai probabil, Băluţă va depune jurământul în calitate de ales judeţean în proxima şedinţă de Consiliu, programată în cursul săptămânii viitoare.

Schimbări s-au produs şi la nivelul Consiliului Local municipal Olteniţa. BPJ a decis, tot prin votul delegaţilor prezenţi, retragerea sprijinului politic pentru Cristiana Drăgan şi Valentina Vasilari, locul acestora fiind luate de Marius Mircea şi Nicolae Robu. Şi aceştia ar putea intra în posesia mandatelor în prima şedinţă de Consiliu Local care va avea loc, cel mai probabil la mijlocul săptămânii viitoare.

Tot în cadrul şedinţei de ieri şi-a pierdut mandatul de ales local şi Mioara Vasile Mihai, locul acesteia în cadrul Consiliului Local al comunei Săruleşti fiind luat de Alexandrina Marcu

Dorești să adaugi un comentariu?

Your email address will not be published.

Alte articole apreciate de cititori