Politică

PSD Calarasi:Iulian IACOMI, PRIMAR Lehliu Gara si fost DEPUTAT, a fost numit Presedinte la Calarasi !

Primarul din Lehliu Gară este succesorul Gabrielei Firea la conducerea organizației județene Ilfov a PSD, potrivit deciziei luate luni în Comitetul Executiv Național al PSD, potrivit unor surse din partid.

Gabriela Firea a rămas fără șefia PSD Ilfov în luna noiembrie. În ședința de luni a Comitetului Executiv național al PSD, în locul acesteia a fost ales primarul din Lehliu Gară, Iulian Iacomi.
Iacomi a fost primar la Dor Mărunt din 2000 până în 2008, când a fost ales primar la Lehliu Gară. În 2016, a fost ales deputat, dar a revenit la primărie în vara anului următor. În vârstă de 51 de ani, Iacomi a absolvit Universitatea Bioterra în anul 2000. Din 2012, Iacomi este președinte al PSD Lehliu Gară.
De asemenea, Marian Pavel a fost ales la conducerea PSD Ialomița, iar Luminița Jivan preia șefia PSD Caraș-Severin.

Experimentul Lehliu

După ce a câștigat alegerile locale din iunie 2016, primarul orașului Lehliu-Gară și-a dat demisia, șase luni mai târziu, pentru a candida la parlamentare. Acum, în iunie 2017, Iulian Iacomi (PSD) a plecat din Parlament și s-a întors la Lehliu să câștige alegerile locale organizate din cauza demisiei sale. Dincolo de absurdul situației, totul seamănă cu un experiment prin care se încearcă testarea limitelor de naivitate ale alegătorului român.

Dacă n-ați înțeles nimic, vă mai explicăm o dată. Pentru că deși poate părea complicată, viața politică din Lehliu funcționează după reguli cât se poate de simple: Iulian Iacomi (50 de ani) candidează și demisionează cum vrea și de câte ori are chef, iar cetățenii îl votează de câte ori e nevoie. În decembrie anul trecut, când lăsa Primăria pentru Camera Deputaților, Iacomi le-a transmis lehlienilor că merge să lupte pentru ei de pe băncile Parlamentului. Acum, când s-a întors să candideze pentru postul de primar pe care tot el îl lăsase vacant, a spus că n-a mai putut răbda să stea degeaba în Parlament și să vadă cum Lehliul se degradează pe zi ce trece. Și pentru ca aceste justificări să fie câte mai credibile, ele au fost transpuse în versuri și rostite de pe scena Casei de Cultură din Lehliu odată cu lansarea candidaturii sale:

Advertisement

Stau în fotoliul cald ca și pe ace
Și-mi pare că nimic nu se mai poate
Când văd că mai nimic nu se mai face
În dragul meu Lehliu din păcate.
(versuri compuse și recitate de actorul Victor Mihalache)

Sacrificiu pentru Lehliu

Plecând din Parlament, Iacomi renunță la venituri de peste 15.000 de lei pe lună, în timp ce salariul de primar nu depășește 5.000 de lei. Se laudă că face acest sacrificiu pentru Lehliu, ce mai contează că toată daravela organizării de alegeri parțiale în micul oraș călărășean costă 30.000 de euro.

Dacă ne uităm în declarația de avere a lui Iacomi, putem deduce că această întoarcere la Lehliu mai este determinată și de alte calcule: din funcția de primar, Iacomi s-a pricopsit cu patru case, mai multe terenuri și o limuzină Audi.

A început în anul 2000, cu două mandate de primar în comuna Dor Mărunt (păstorită acum de fratele său). Apoi, din 2008, a devenit primar la Lehliu, unde a bifat încă două mandate. Iacomi este absolvent de școală profesională. În 2000, la 33 de ani, și-a luat o diplomă de inginer la Universitatea Bioterra.

În cele șase luni ca deputat, a avut o singură luare de cuvânt, când a depus jurământul. Singura urmă pe care o lasă trecerea lui prin Parlament este o adresă de mail, deputat.iulianiacomi@gmail.com, care acum nu-i mai servește la nimic. S-a remarcat, totuși, ca primul politician care își trece în declarația de avere o sumă de bani câștigată la jocurile de noroc: 215.000 de lei, din pariuri sportive.

Am mers la Lehliu-Gară atât în timpul campaniei electorale, cât și în seara alegerilor, pentru a înțelege ce-i determină pe oamenii de aici să-l voteze pe omul acesta oricând și în orice condiții. Ce a ieșit, puteți vedea în video-reportajul de mai jos:

Susține proiectul Recorder

Recorder este o publicație creată și deținută de jurnaliști, iar resursele noastre sunt limitate. Dacă ți-a plăcut acest articol și vrei să citești mai mult conținut asemănător, ne poți susține printr-o donație

Dorești să adaugi un comentariu?

Your email address will not be published.

Alte articole apreciate de cititori