Condamnări

Condamnatul de TELEORMAN intra in FORTA in DOSARELE ICCJ !

 

 

 

 

 

Ziua de luni, 3 decembrie 2018, a consemat o premieră neagră pentru justiția română: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie n-a putut judeca niciun dosar. Toate spețele au fost amânate pentru luna ianuarie 2019, cu alte completuri de 5 judecători.

Pe rolul magistraților se aflau 25 de dosare, majoritatea cu nume grele printre cei judecați: Liviu Dragnea, Victor Ponta, Toni Greblă, Sebastian Ghiţă, Cristian Rizea, Viorel Hrebenciuc, Tudor Chiuariu etc. Toți, unul și unul. Actuali sau foști parlamentari, unii și foști miniștri.

Judecătorii din completul de 5 penal au acordat un termen administrativ pentru data de 14 ianuarie, ca urmare a deciziei Curţii de Apel Bucureşti prin care s-a dispus suspendarea tragerii la sorţi a noilor completuri de 5 judecători.

Blocarea celor două completuri de 5 judecători, care în cele din urmă au fost pulverizate, este un fapt de o gravitate extremă. Nu doar că s-a pierdut timp – aproape două luni – în judecarea unor dosare importante, dar a fost dat și un semnal: Eu, Liviu Dragnea, dacă vreau, paralizez Curtea Supremă a României! Iar pe voi, marii judecători ai Înaltei Curți, vă aduc în situația de a nu putea judeca! Asta vreți? Asta veți avea! Vă arăt eu vouă cine e Liviu Dragnea!
Exact așa acționa baronul drogurilor, Pablo Escobar, în relația cu justiția columbiană. I-a avertizat pe magistrați să nu-l extrădeze în SUA, că-i va arunca în aer. Judecătorii au mers mai departe, iar tone de dovezi privind nenorocirile lui Escobar au fost depozitate, sub pază militară, în clădirea Curții Supreme de Justiție a Columbiei.
Ca să-și arate forța, Escobar a trecut la acțiune: a orchestrat asediul Curții Supreme, care s-a sfârșit cu un bilanț sângeros. Jumătate dintre judecătorii Curții au murit în asaltul mafioților, iar mare parte dintre probele adunate împotriva lui Escobar au fost distruse.
În acea zi neagră pentru Columbia, prin însângerarea Justiției, Escobar a reușit să învingă Statul. Deja se credea Dumnezeu. Marele mafiot nu știa că, de fapt, și-a semnat sentința. Din acel moment, don Pablo a intrat pe drumul morții. Avea să fie vânat și ca un șobolan, chiar în cuibul său din Medellin, și împușcat pe acoperișul unei case.
Din această poveste ar putea învăța ceva și Escobar din Teleorman. Dacă nu va trage concluziile corecte, va sfârși la fel de penibil ca modelul său latino-american. Nu-l vor salva nici pomenile pe care, la fel ca Escobar, le împarte în stânga și-n dreapta, într-un populism găunos. Escobar era generos din droguri, Dragnea – din banii furați de la noi și de la copiii noștri

Dorești să adaugi un comentariu?

Your email address will not be published.

Alte articole apreciate de cititori